IN DE BUURT

WAT VALT ER ALLEMAAL TE BELEVEN?

Er is genoeg te doen in Valkenburg en omgeving. Maak een wandeling door het idyllische heuvellandschap van Zuid-Limburg, of struin door het altijd bedrijvige en gezellige stadscentrum. Ook het bekende 'Pieterpad' loopt langs Valkenburg. Ontspan in de sauna's van wellness-centrum 'Thermae 2000' of ga een dagje naar pretpark 'De Valkenier'. In het voorjaar kunt u de finish van de Amstel Gold Race meemaken, die dwars door het heuvelland koerst. En wat te denken van de wereldberoemde, jaarlijks terugkerende kerstmarkt, die zich in de Gemeentegrot voltrekt. Als u de stad eens uit wilt moet u zeker ook Maastricht een bezoek brengen, dit is op 15 kilometer van Valkenburg gelegen. Heerlen en Aken op respectievelijk 10 en 18 kilometer. Dit is allemaal overigens ook prima te bereiken met het OV. Het dichtstbijzijnde busstation vindt u op slechts 200 meter afstand van de B&B, het treinstation op een kilometer. Kortom: u zult zich geen moment vervelen! Bekijk hieronder een paar uitgelichte bezienswaardigheden.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Grotten

 

Valkenburg kent vele grotten. Er worden bijna ieder weekend grottentochten georganiseerd: een unieke ervaring.

 

Kasteeltuin Oud-Valkenburg

 

Net buiten het centrum kunt u de kasteeltuin van 'Kasteel Schaloen' bezoeken. Dit is ook een prachtige omgeving voor een wandeling.

Thermae 2000

 

Bovenop de Cauberg bevindt zich wellness-resort 'Thermae 2000'. U kunt hier vertoeven in de verschillende sauna's, een duik nemen in het zwembad en natuurlijk van het uizicht genieten...

‚Äč